Sikit-sikit lama-lama jadi blook  

Posted in

1. Benih serai dah sampai. Land Rovernya belum lagi, pe cte Jega kat Ipoh? Terkini kekanda kata selasa depan siap. Janji sblm ni pon hari selasa gak. Minat tol Jega dgn selasa. Disebabkan itu pengarah urusan Langkah Ikhtiar Agro Tek kata start tanam di kebun pd khamis depan.


2. Lepas ni KBI buat setiap bulan. Cek website perkumpolan, kalo berminat sila hubungi nombor diberi. "Kita jadikan KBI sbg program terulung di PPMI", kata kekanda. Kepada team bantuan, sila bersedia utk menimba ilmu & pengalaman utk sbg pengganti nnt. Jgn dtg utk men PS je.

3. Nak buat 1 entri khas pasca KBI tapi macam malas & x sempat. Terharu + kecewa=sebak. Maka rasa itu kekal dalam jiwa. Kecewa dgn diri. Kecewa dgn mereka. Tp kot mana pun puncanya diri sendiri gak.

4.Hari ni sambung keje menyiang serai yang aritu sampai selori. Dah pandai sikit nak aim buang akar. Keje menunduk je sampai tarik urat belakang. Time ni la Alan dok jauh. Takpe, sabtu ni dgrnya nak dtg mjls tunang ex-CMK(huhu sempat ke mereka berchenta). Pandai-pandai je aku.

5.Malam semalam masa kat Peksat, Syg aku pass tulisan yg dia tulis kat henpon berbunyi,"abg, dah rasa la baby bergerak". Aku tersenyum, dihati penuh syukur. Disusuli dgn tulisan,"ikut kiraan Syg,hari ni genap 120 hari". Ooo patut la. Lepas ni kena buat apa yg dipesan oleh Paktam & kekanda nampaknya. Pagi tadi try juga tp x jadi huhu...

6.Tgh edit artikel nak hantar pd Fansurina tadi Ita call. Saja nak tahu khabar katanya. Dapat la nyembang jap. Cuak katanya dilantik sbg komander pertama kali. Biasa la tu, habis ko ingat abg ko ni tak cuak masa malam pertama aritu? Perbualan itu membuatkan aku percaya semula bahawa rupanya masih ada hubungan selepas perpisahan fizikal.

7.Langkah Ikhtiar akan menceburkan diri dalam bidang bisnes baru iaitu kedai bundle berikutan jumlah pakaian yg tertinggal semakin meningkat setiap kali program di PPMI. Mungkin saja mereka tinggalkan sbg 1 musabab utk mereka kembali ke sini. Mana yg sempat kami simpan. Kalau takde tu harap dihalalkan mcm saemporna Bob aritu. Jgn mntk apa2 ek kat 'sana' nnt.

This entry was posted on 2009/07/22 at Wednesday, July 22, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

13 ppl left their mark

1.team bntuan brsedia mmberi bntuan...msa jd pserta KBI dlu x brape puas ngan input yg brlambak2 x trisi dlm diri.ingin mnimba ilmu lbih lg....PS tu sbgai penyeri.

2.sejak akhir2 ni rasenya blog ni kna diklasifikasikan sbgai 18 ke ats.sbb empunya blog dh nek ke 1 level yg tinggi dh.

July 23, 2009 at 8:07 PM

bagus sgt korg dtg, bkn jauh mn pun dr KL tu...jauh lg dr kuantan

nek ke mana lak, mmg tiap2 hari nek bukit pun nak blik homestay...ala korg pun x lama gak nak begini...jgn tggu lama2 mcm gue

July 23, 2009 at 8:14 PM
tawawfayakof  

2. dah di sampaikan kepada yang sepatutnya, tunggu tindakkan seterusnya. apa apa info akan di inform.. alan, ingat pesanan ringkas tu hueheh...

4. hah, alan. takkan sambil buat audit takleh siang serai.. to cmk, may the force be with u. keep togather.

5. macam ganguan tekstual sikit. haha... mint, aku mintak ko jalan dulu.

6. alhamdu lillah... masih ada yang tahu yang kenang budi.

7. baguih tu. nampaknya, saya kena cepat cepat beli. nak cari baju yang macam kenal.

July 24, 2009 at 1:22 AM

Salam

Hohoho, tanam serai nk libas kt kaki? hehehee...

Buat arr entry post KBI, saya xkecewa dgn abg jian...Be strong!! I'll pray for you

July 24, 2009 at 7:53 PM

hohoho....sudah mau dpt baby ek? hehe~ :)

July 25, 2009 at 3:23 AM

tawaw~
2.memadangkan nak masuk website perkumpolan mcm lmbt aku tgh target 3 kelas utk ogos iaitu uitm shah alam, unisel n ump(yg miss ari2)...

4.alan bknnya utk siang serai tp tlg repair urat2...

5.korg ni, silap pemahaman tuh

6.apa aku ni rimau kot

7.cepat sblm kehabisan stok

sam~tgk la mana yg sempat libas...bkn kecewa sbb entri tp kecewa sbb lain...

evy~yup, due on dis...doakan semoga selamat ek

July 26, 2009 at 10:15 AM
anysh  

OOO cik ita kol jgk eh???ceh, kate aritu xmau...

p/s:bila agaknye kesempatan utk bertentang mata dgn PPMI nih..

July 29, 2009 at 2:12 AM

xmau?...btolkah perkataan itu yg digunakan?..sila hadir kbi pd 12 & 13 Sept nnt...jgn ketinggalan

July 31, 2009 at 10:51 AM
sumere  

wah! tiap2 bulan kbi.....macam ser0n0k je..hehe =P

August 1, 2009 at 2:32 PM

kalo dtg nak seronok mmg dpt seronok

August 1, 2009 at 2:44 PM

Dish!! kene sebijik atas btg hidung.. biasa arr klu nk wat mende baik mmg byk halangan, PS pn bleh dikira sbg halangan.. hehehe

Ok. pasni sy try gak memban2 di PPMI wlupn awek sy baru pas kene kebas ngan pengkhianat..

August 3, 2009 at 9:03 PM

sabar2.mgkin ade sesuatu d sbalik ape yg brlaku..x trfikir nk pindah?

August 4, 2009 at 10:22 AM

air~takziah bro

mint~bukan mungkin tp mmg da sebab

August 4, 2009 at 12:38 PM

Post a Comment