Balada Belum Mandi Pagi  

Posted in

pagi-pagi lom gosok gigi
terkelip-kelip dok depan pc
baju pun tercampak kat atas kerusi
sah-sah xleh buat kalo dekat cc

sahur tadi ku pulun nasi
mak ku masak walla! sedap skali
harap-harap la dapat isteri
yang masaknya sedap macam puan ct

usha kanan jeling kiri
walawei duit keta bulan ni x bayo lagi
hmmm jap lagi kena la pegi
loan Ksatriaku kat bank milik dap

bulan pose ada separuh lagi
so far so good lom lagi kena ganti ;p
berapa markah dapat aku x ambil peduli
kalo papehal menjawab le aku lepas mati

1 Syawal suma orang nanti
kaya miskin x terkecuali
masa ni la nak saling memaafi
luah semua xmo simpan dalam hati

ampunkan daku hj ishak dan hjh ct
anak mu ini nakal sekali(actually bnyk kali)
sering hatimu aku sakiti
dah besar pun x reti-reti

mak abah nampak sangat nak cucu sendiri
farish,isyia,awish,ika,dina,akmal & emma(masa ni izz xde lg)tempat tumpah kasih hati
nanti la mak, abah, orang cari
tak cukup 1, 4 orang sanding skali

bakal isteri aku ntah mana pegi
dok lari-lari time aku nak cari
ada masa macam dah maleh nak amek peduli
ingat balik kat mak abah hmmm kena gak la usaha lagi

bukak winamp dengar lagu black eyed peas
tetiba terbayang body si fergie
perghh kalo le dpt dia jadi bini...
tiba-tiba terdengar suara halus "ek eleh, toksah le ko mimpi"

ok la kot, aku nak mandi
mata melilau mencari baldi
tiba masa 'tuk ku cari rejeki
senang-senang aku sambung lagi
(5 Okt 2009)

This entry was posted on 2009/11/03 at Tuesday, November 03, 2009 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

3 ppl left their mark

Kalau dapat Fergie..
walawee... mmg x bgn dari mimpi..
hahaha.. sib baik la akak x bace blog..hahaha

November 3, 2009 at 1:59 AM

Salam

Kalo akak baca lg best...

Akak bg koma trus...mmg xbgn sbb dpt Fergie

Hehehehe

November 3, 2009 at 4:36 PM

sshhh korg ni...diam2 sudey...lgpun tgk la tarikh bwh tu...wayyyy b4 our marriage lorr

November 6, 2009 at 4:22 PM

Post a Comment