ET:Kursus utk Kawen  

Posted in , ,

last wiken aku berjaya juga mengikuti kursus pra perkahwinan islam dgn jayanya...setelah berjaya mempengaruhi mengajak sahabat baik ku CMK utk jadi peneman & mendahulukan byrn yuran sebnyk RM80 utk beliau(gle keji taktik)...wlpn beliau buat masa skrg blom ada calon yg sesuai haha...x lama ada lah tu...anyone?

*tmpt dimana kejadian itu terjadi*

kisahnya dah lama pttnya g kursus ni...kalo g time kat sintok dulu sah2 dah lama setel bab ni...murah pon murah time tu kalo x silap RM40 jek(murah tuu!)...konon2 time tu bz dgn kelas la, kisahkan sgt kutukan kawan2 la"ek eleh,ko gatal nak bernikah dah ke?"...yg sudah tu sudah jon!...

*view dewan kursus-no aircon*

kehadiran hari tu ramai juga,100++ peserta...ada yg dtg btol2 solo mcm CMK, ada yg dtg solo tp dah berpunya, ada yg nak kawen bln 8 nnt(ct zuhara my ex-skool mate), ada yg dtg dgn tunang/awek/balak memasing...memula agak tertekan juga apabila membuat analisis umur peserta yg dtg "aku ke yg paling senior ni?"...x lama lps tu ada juga sorg peserta yg lahir thn '66 *fuhhh selamat!*...
*makan time*

kajian awal dgn sahabat2 yg dah pegi mengenai kursus ni semuanya memberi rating yg sama iaitu 21sx...tp stlh mengikuti kursus ni aku agak kecewa...xde la lucah terbuka sgt pon penceramah bercerita...mungkin disbbkan bbrp faktor...teori aku:
1) tentatif yg pelik-ada ke cte bab cerai dulu pastu baru cte psl prosedur nak kawen?
2) usia salah seorg penceramah yg agak muda-pengalaman lucah x bnyk lg
3) mlm sblmnya mereka terlibat dlm operasi mencegah jenayah syariah-faktor kurg tidur kot(siap kami tgh kursus nmpk yg kantoi naik pajero jbtn agama)

*sijil idaman malaya*

walaubagaimana pun syukur alhamdu Lillah aku berjaya mendptkan sijil yg diidam2kan *woohooo*...baru la boleh isi borg 1 dah ada sijil ni...mmg nawaitu utama aku g kursus psl sijil ni pun...sama kot mcm 99.9% peserta yg lain

kpd korg yg blom lg ada sijil ni jgn tggu lg...sila daftar di pjbt agama@tmpt yg menawarkan kursus yg berdekatan skrg!...dgr2nya diorg nak extend jangkamasa kursus smpi 5 hari & byrn dijangka smpi RM200...gle ah ding dong!(tp x tau la rumours ni dicipta berikutan sambutan mengikuti kursus yg menurun)...2 hari pon dah meroyan to the max

This entry was posted on 2008/07/04 at Friday, July 04, 2008 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

5 ppl left their mark

kitorg kat univ ada ambik elektif lebih kurg cam kursus kawen a.. "undang2 keluarga islam". mmg lengkap gle syllabus. layak a dapat sijil tu ekeke (tp since ni subjek je kn, well2)
:P

July 5, 2008 at 8:02 AM
ita budak baek  

mcm kenal je tangan yang memegang sijil itu...ngeh~~~

July 7, 2008 at 11:29 AM

wani-gd 4 u then...x silap kat KUIS(pentah nama barunya) mmg mewajibkan stud mereka utk mengikuti kursus ni b4 grad...bagus gak gtu

ita BB-tgn yg prnh pelempang kamu kot?

July 7, 2008 at 6:48 PM
shuhada  

da boleh kawen da...jangan lupe jemput kitorg kat shah alam ni...

July 23, 2008 at 12:13 PM

itu 1 je syarat dari berpuluh...bnyk lg oi x setel

July 23, 2008 at 12:52 PM

Post a Comment